torstai 15. marraskuuta 2012

Talvi--iho kuntoon

Taas se aika vuodesta kun ihonhoidon saa miettiä uusiksi. Kun takana on kesä ja raskausaika jolloin iho hehkuu niin syksy ja imetysaika palauttaa takaisin maanpinnalle. Rutikuiva, harmaa ja näppylöitä satunnaisesti suoltava iho on täällä taas. Minä harvoin olen uskollinen millekään kosmetiikkatuotteelle, niin että ostaisin aina vaan uudestaa samaa tuotetta vuodesta toiseen. Jotenkin minusta tuntuu että iho tykkääkin että aineita vaihdellaan. Voiko ihokin kyllästyä yhteen laatuun? Tiedä sitten onko se vaan kuvitelmaa mutta uusi tuote tuntuu aina alkuun yleensä hyvältä ja tehokkaammalta kuin entinen, mikäli siis vaan sopivan löytää.

Keväällä koin luonnonkosmetiikkaherätyksen ja laitoin aikalailla kempparikaapin uusiksi. Asenne on sen jälkeen ehkä höllentynyt etten enää kaikkea osta luonnonkosmetiikkana jos tuote vaan toimii ja sopii iholleni. Mutta monia suosikkejakin olen luonnonkosmetiikan saralta löytänyt.


Tällä hetkellä arsenaali on tämä: Aamuisin putsaan naamani Madaran puhdistusmaidolla. Itse jotenkin miellän nuo maidon miedommaksi ja ei niin pudistavaksi, siksi käytän niitä mielellään vain aamuisin, kun kasvoilla ei ole meikkejä tai muuta pitkän päivän mukanaan tuomia epäpuhtauksia. Monesta Madaran tuotteesta tykkään tosi paljon ja ne on tehokkaita mutta yksi miinus niissä useissa on, nimittäin tuoksu. Tosi moni merkin tuote tuoksuu samalle ja en pidä siitä yhtään. Onneks tämän putsarin tuoksu haihtuu eikä jaa leijumaan, mutta esim. käsirasva joka on myös käytössä niin käytän sitä vain iltaisin ennen nukkumaan menoa jolloin haju ei niin haittaa.

Iltaisin tykkään putsata naamani vaahtopesuille. Perinteiset geelit tuntuu kuivattavan ihoa liikaa vaikka kuinka olisi suunniteltu kuivalle ja herkälle iholle. Vaahdot pesevät epäpuhtaudet tehokkaasti mutta eivät jätä "numeroa liian pientä" ihoa jälkeensä. Nyt ostin kokeiluun Herbinan sensitive vaahdon, jonka nappasin kiireessä mukaan Prisman kemppariosastolta kun ei muutakaan löytynyt. Tämä ei kyllä mikään luonnonkosmetiikkatuote ole, mutta inci-listaltaan inhimillinen kuitenkin. Tuntuu hyvältä kasvoissa eikä kuivata. Ihmetystä herättää vain putelin pieni koko, yleensä tämmöset on tuplaten isoja.

Ehkä paras löytö luonnonkosmetiikan saralta on Oliv' By Claree kirkastava kasvonaamio. Aivan huipputuote! Tähän sain vinkin kemikaalicocktail-blogista ja hehkutus oli kyllä sen arvoinen. Jättää todella pehmoisen naaman jälkeensä useaksi päiväksi. Käytän yleensä n.kerran viikossa.

Kasvorasva on tällä hetkellä ostoslistalla. Entinen Urtekramin voide loppui just eilen ja uusi pitäisi metsästää. Urtekram oli minun ihotyypille aivan liian ohut eikä kosteutusteho riittänyt minnekään. Kesän se menetteli mutta ei nyt enää. Kuvasaon Dermosilin extravoide, joka on hyvä tehovoide kun naama on oikein kuiva ja kutiseva mutta jatkuvaan käyttöön siitä ei ole. Inci-listalta löytyy aineita jotka pitemmässä juoksussa saavat naaman tukkoon ja harmaaksi, mutta satunnaisena tehokosteuttaja paikallaan. Tämä oli ennen nimeltään baby-ekstra eli vauvan hoitovoide, mutta sarjan uudistumisen jälkeen nimi muuttui. Myös saman sarjan face-ekstra on hyvin samanlainen, tehovoiteena sekin parhaimmillaan.

Kuorintavoide pitkään ollut myös ostoslistalla, mutta satuin sitten kosmetiikkaostosten kylkiäisenä saamaan Sokokselta We care Iconin voiteen niin nyt on menty sillä. Ei todellakaan mitään luonnonkosmetiikkaa, mutta halpismerkiksi ihan toimiva. Kuorintarae on tarpeeksi hienojakoista että sen saa hyvn levittymään naamalle ja tulos on pehmeä eikä iho kuiva liiaksi. Ei nyt mitään järjetöntä hehkutusta saa osakseen mutta ihan toimiva aine tämäkin.

 Kävin joku aika sitten naistenillassa jossa serkkuni puhui ihonhoidosta. Hän on töissä ihopolilla ja lähtiessä hän pakkasi mukaan kassillisen apteekkirasvanäytteitä. Mä en  niin innostu noista perusvoiteista. Kun kattoo ainesosaluetteloita niin monessa lista täyttyy mineraaliöljyistä ja parabeneistä. Itsellä ainakin ihon harmaus ja tukkoisuus hävisi kun luovuin mineraaliöljyistä. Parabenit nyt on muuten vaan turha ja haitallinen aine. Oon näitä yrittänyt tuhota rasvaamalla meijän 3v atoopikon ihoa mutta ei nämä kovin häävejä ole. Siis vaikka joskus lääkärikin on meille reseptillä kirjottanut pojan ihon hoitoon näitä samaisia merkkejä niin ei näistä pitkässä juoksussa hyötyä ole. Itse olen jalkoja rasvannut tuolla punaisella putelilla ja seuraavalla kerralla suikussa on saanut liukastella lattialla kun rasva lähtee jaloista pois peseytymään. Mitä se kertoo? Se kertoo sen että mineraaliöljy ei imeydy ihoon ja valuu pois seuraavassa pesussa, vaikka se olisi vuorokautta myöhemminkin. Tulos plus-miinus nolla.

Parhautta ihonhoidossa on luonnonöljyt! Itselle yövoiteeksi (myös silmänympärysiholle) olen löytänyt avocadoöljyn ja se on niin paras! Puhdas luomu luonnontuote 100%avocadoöljyä. Täynnä vitamiineja eikä mitään turhaa. Aamulla iho hehkuu ja on pehmeä! Suosittelen talvi-iholle myös suojavoiteeksi esim. ennen saunaan menoa. Itse huomasin tämän sattumalta kun kerkesin putsaamaan yhtenä iltana naaman ja levittämään öljyn iholle kun huomasin että mies olikin lämmittänyt saunan joten painuin sitten sinne. Saunan ja peseytymisen (myös naaman pesin uudeleen herbinan vaahtopesulla) jälkeen naama oli edelleen superpehmeä. Eikä tarvinnut edes uudelleenrasvausta. Talvellahan iho reagoi lämpötilanvaihteluihin ja usein ärtynyt iho ei välttämättä saunomisesta tykkää. Tämä öljy vaan kasvoille ennen saunaan menoa niin homma hoituu. Toinen huippuöljy on luomu kookosöljy. Jos päänahka kutisee niin hiero tätä päänahkaan ennen pesulle menoa ja anna vaikuttaa hetki, pese hiukset normaalisti ja avot! Itse käytän tätä meijän 3v atoopikon päänahkaan joka hilseilee kuivuuttaan. Kerran viikkoon käytettynä hilse ja kutina pysyy poissa. Ja poika tykkää. "Laitetaan äiti taas sitä keksiöljyä" Eli kookoksen tuoksu on plussaa! Myös meijän 2kk vauvelin päänahkakarstan poistossa huipputuote. Ei mitään apteekin mineraaliöljyjä vaan aitoa luonnontuotetta ja karsta on poissa! Itsellekin käytän tätä joskus hiusnaamiona. Hieron hiuslatvoihin ennen saunaan menoa ja pesen normaalisti. Hiukset kiiltää taas.

Huulet meinaa myös talven myötä taas rokahtaa. Varsinkin auton ilmastointi tekee tuhojaa iholle. Paras huulirasva on ihan Blistexin med care tai sitten vanha kunnon bebanthen. Joka talvinen vaiva meikäläisellä on nykyään myös nenän limakalvojen kuivaminen ja haavautuminen. Ensimmäisen kerran vaiva ilmeni 5v sitten esikoisen syntymän jälkeen. Hormonit ja imetys kuivattavat limakalvoja ja jotenkin tuon ensimmäisen synnytyksen jälkeen tämä vaiva on ilmennyt joka talvi. Niin myös nyt kun taas synnytyksen jälkeinen tila ja imetys käynnissä. Tätä hoidetaan apteekista saatavalla seesamiöljysumutteella, muuten on nenän olo melko tuskaa.

Ihon hoitoon kuuluvat nykyisin myös meikit, nimittäin mineraalimeikit. Niistä sitten oma juttunsa :)

2 kommenttia:

  1. Kiitos vinkeistä! Itselläni on ihan kamala talvi-iho, kuiva muutenkin ja sitten talvella vetää ihan mahdottomaksi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kun kävit ja kommentoit! :D Itse hieman odottelen jo kovempia pakkasia että miten käy sitten. Itse olen laiska rasvailija mutta kasvojen ihoon on pakko kiinnittää huomiota, muuten kutina ja kiristys on aivan mahdotonta.

      Poista