perjantai 2. marraskuuta 2012

Etsinnässä "The Talvihanska"

Joka syksyinen parhaan talvihanskan etsintä on taas käynnissä. Mikähän siinä onkin että on niin vaikeaa löytää yhtäaikaa lämmin, toimiva ja hyvännäköinen käsine talveen. Kokeiltu on Reimatecit, Lassiet, Popit, Hestrat ja lukematon joukko "merkittömiä" hanskoja ja vielä ei ole semmoista löytynyt jossa olisi pysytty.

Parhaan arvosanan meiltä saa ehkä Hestran hanska. Vanhimmalle pojalle ostin viime talveksi Hestran Gore-texit ja pysyi kädet kuivina ja lämpimänäkin. Ennen kaikkea vuoden ahkeran käytön jälkeen rukkanen on edelleen siistissä kunnossa ja toimiva. Ainut miinus tulee hengittämättömyydestä. Goretex kalvo ei hirveästi anna käden hengittää ja rukkanen haisikin pian aika karsealle verrattuna muihin talvirukkasiin. Myös Reimatecin + on toiminut esikoisella ihan hyvin, ihmeekseen ovat säilyneet ihan hyvässä kunnossakin ahkerasta käytöstä huolimatta vaikka usein kuulee että reiman hanskat ei kestä.

Vanhimmalla pojalla tuntuu käsissä olevan parempi verenkierto kuin keskimmäisellä pojalla, joten hänellä kädet pysyy lämpimänä. Haasteellisin puettava tuntuu olevan tuo meijän kohta 3v jolla on aina sormet kylminä ulkoilun jäljiltä. Hänellä oli viime talvena Hestran baby-mallin hanskat ja pakkasilla sormet oli kylminä. Täksi talveksi ostin Polarnin toppahanskat ja jo parin asteen pakkasella sormet oli kylmät. Pitäneekö hyväksyä että hällä on vaan aina sormet kylminä olipa kädessä mikä hyvänsä rukkanen vai löytyisikö joku Ultimate hanska joka saisi hänenkin sormenpäänsä lämpimänä pysymään.



Rukkasen alle pitää tietysti kovemmilla pakkasilla pukea aluslapanen joka on sitten oma taiteenlajinsa. Esikoinen meillä on hyvin tarkka siitä miltä vaatteet tuntuu päällä, aluslapasen suostuu harvoin pukemaan päälle koska kädestä tulee tönkkö eikä pidä villan tunnusta ihollaan. Myöskään hanskan sisämateriaali ei saa olla pörröinen vaan sen täytyy olla sileä ja mukavan tuntoinen käteen. Mitkään teddyvuoriset hanskat ei siis hänelle käy. Reiman alulapaset vaikuttaa materiaalin puolesta hyviltä; villaa/bambua,  vai olisiko parhaat sittenkin ihan kudotus peruslapaset jostain ohuesta alpakanvillasta. Villa olisi varmasti lämpimin mutta vanhin taitaa kelpuuttaa vaan merinovillaneuloksen, puuvillan tai tekokuidun. Loputon suo tämäkin.


1 kommentti:

  1. Mä kans luulin, että noi Hestra-rukkaset ois superlämpimät. Mut niin vaan mun kaksivuotiaani kylmetti kätösensä niissä ulkona. Muutoin oli lämpimästi puettu villa-alusasuun, villahaalariin, toppapukuun, toppalakkiin, toppakenkin. Nyt sit oon tunkenut alpakkalapaset Hestroihin ja paremmalta vaikuttaa. Viileähköt sormet on silti...Vai pitäisköhän kokeilla lampaan kelsirukkasia Hestrojen tilalle?

    VastaaPoista