torstai 29. marraskuuta 2012

Brownies

Ootteko tienneet että ruokaohjelmien KATSELEMINEN on epäterveellistä. Mä oon sen tässä huomannut että niistä ei seuraa mitään hyvää. Tai no hyvää paljonkin, mutta ei mitään terveellistä :D Katselin yksi päivä Australian Masterchef ohjelmaa jossa oppitunnilla kokkailtiin Garyn johdolla Brownieseja. Jos tietää Garyn kokkaustyylin, tietää myös sen, ettei sokerin, voin, suklaan tai kerman määrässä säästellä. Pakkohan se oli sitten itsekin ottaa resepti talteen ja kokeilla. Voin sanoa että hyvää tuli




Brownies

250g voita sulatettuna
4dl sokeria (alkuperäinen määrä oli 5,5dl mikä minusta tuntui jo hätävarjelun liioittelulta joten vähensin hieman)
90g tummaa kaakaojauhetta
5 kananmunaa
2,5dl vehnäjauhoja
0,5tl leivinjauhetta
pähkinöitä (alkuperäinen resepti 2,5dl)
suklaarouhetta

Sekoita sulatettu voi, sokeri ja kaakaojauhe. Lisää munat yksi kerrallaan vatkaten aina välillä. Siivilöi sekaan jauhot ja leivinjauhe. Lisää lopuksi pähkinärouhe ja suklaarouhe. Itse laitoin n.1dl cashewpähkinöitä, ohjelmassa käytettiin suolapähkinöitä. Mutta määrää ja laatua voi vaihdella oman maun mukaan. Ohjelmassa ei mainittu suklaarouheen määrää, itse laitoin n.100g tummaa suklaata, mutta senkin määrää ja laatua voi siis muokata oman maun mukaan. Paista 165'c n.40min. Itse paistoin teflonisessa lasagnevuokassa. Riippuen vuoan koosta paistoaikaa ja lämpötilaa kannattaa muokata. leivonnaisen on tarkoitus jäädä hieman keskeltä pehmeäksi.





Tämä on hieman niinkuin mutakakku, mutta ei kuitenkaan ihan samanlainen ja pähkinät tuo kivaa lisärakennetta. Parhaillaan nautittuna hieman lämpimänä ja vaniljajäätelön kera. Tein, söin ja nautin!

Nuorimmat pojat oli päikkäreillä ja esikoinen keskittyi muumiohjelmaansa. Äiti sai päivän rauhallisen kahvihetken browniesien kera. Mieli lepäsi. Ei harmittanut tekemättömät kotityöt, eikä edes se että hetkeä aiemmin keskimmäinen poika nuoleskeli taikinakapustan ja putsasi naamansa valkoiseen olohuoneen verhoon, ei harmita ei. Tässä hetkessä on vain minä ja minun brownie. Parhautta!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti