torstai 10. tammikuuta 2013

Uusi Livbox




Eilen tipahti postilaatikkoon minulle ensimmäinen, tammikuun LivBox. Paketti sisälsi ihan kivoja tuotteita. Sieltä löytyi Isadoran tumma kynsilakka, Rimmelin huulipuna, Dermalogican kuorintajauhe, Maroccanoil hiusöljy näyte ja Louis Widmerin silmänympärysvoide. Ei hullumpi sisältö paketiksi joka maksaa n.5e. Toki huulipunaa ja kynsilakkaa lukuunottamatta muut pakkaukset olivat pienempiä kokoa alkuperäiseen verrattuna, mutta kuitenkin ihan riittoisia.

Minusta tämä laatikko on kiva tapa tutustua uutuuksiin joita ei ehkä muuten tulisi kokeiltua ja ennen kaikkea väreihin joita ei ikinä kaupasta valitsisi mukaansa. En ole huulipuna enkä kynsilakka ihminen. Jos minun pitäisi kaupasta ostaa sellaiset valitsisin mahdollisimman värittömät ja nuden sävyt. Livboxin sisältämät tuotteet olivat kirkkaanpunainen ja musta. Ei ehkä vakiokäyttöön pääse mutta hauska kokeilla kuitenkin. Rimmelin meikkejä en ole ostanut teinivuosien jälkeen. Se lanseerattiin silloin ehkä enemmän nuorison halpameikiksi ja joidenkin tuotekokeilujen jälkeen en erityisen tyytyväinen ollut. Nykyään Rimmelin meikkejä tosin näkee muotilehtien meikkauslistoissakin kalliimpien merkkien rinnalla joten voisi olla aika kokeilla taas onko tuotteet muuttuneet paremmiksi.


Oikeastaan kiinnostavin tuote koko paketissa oli MaroccanOil hiusten hoitoöljy. Erilaiset hiusöljyt ovat nousseet esille viimeaikoina ja MaroccanOil luetellaan paketissakin hiusalan "kulttiöljyksi" Öljy silottaa hiukset ja tuoksuu hyvältä. Vilkaisu tuotteen inci-listaan tuotti kuitenkin karvaan pettymyksen. Tuotteen ensimmäinen ainesosa Cyclomethicone, eli silikoni, toinen aines Dimethicone eli silikoni, vasta kolmantena lukee argania spinosa kernel oil eli se arganiaöljy. Silikoni tietty juuri saa sen hiuksen tuntumaan sileämmältä ja hius tuntuu terveemmältä mutta kun se on vaan peitettä. Silikoni on muovia eikä hoida hiusta tipan vertaa. Se kertyy hiukseen ja kertyy luontoon. Miksi tälläistä tuotetta edes mainostetaan öljynä vaan ei muoviliuoksena kun sitä kuitenkin on suurin osa tuotteen sisällöstä. Tuotteen normihinta on n.50e 100ml. Niinkuin joku blogisti joskus kirjoitti, hius ei välitä tuleeko se silikoni 3e Pantenesta vai 50e Redkenistä. Sama epätoivottu vaikutus sillä on. Mieluummin etsin hiusöljyksini jonkun puhtaamman öljyn joka oikeasti on sitä öljyä.


Dermalogica merkki on minulle uusi tuttavuus. Toki olen merkkiin monesti törmännyt eri yhteyksissä mutta itselle en ole tullut ostaneeksi kyseistä merkkiä. Paketin mukana tuli kuorintajauhe (?!) sen kummemmin en ole siihen vielä tutustunut mutta olettaisin että veteen yhdistettynä siitä saa perinteisemmän kuorintavoiteen. Dermalogica merkkinä jakaa paljon mielipiteitä keskustelupalstoilla. Toiset vannovat sen nimeen ja toisen pitävät sitä ylihinnoiteltuna laatuunsa nähden. Itse en osaa vielä sanoa juuta enkä jaata. Testiin lähtee.

Louis Widmerin anti-age silmänympärysvoide vaikuttaa myös mielenkiintoiselta. Mutta jälleen inci-lista tekee selvää jälkeä. Mineraaliöljyjä, parabeeneja ja BHT:tä säilöntäaineena. Ehkä tämmösten yllätyslaatikoiden sisältöön ei pitäisi suhtautua näin kriittisesti tai sitten olla tilaamatta kun on näin kapeakatseinen. Yleisiä aineitaan nuo kaikki kuitenkin on kosmetiikassa ja laatikon sisältö sinällään oli ihan positiivinen yllätys hintatasoon nähden. Ehkä joku vois kehitellä vastaavan laatikon luomulaatuisena?!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti